www.vivavera.be

Dragon

Franse dragon : smaakt het lekkerst!

TEELTTIPS

Dragon is meerjarig en winterhard, maar als het vriest is het toch best om de wortels af te dekken, eventueel met bladeren.
Dragon heeft goed doorlatende, humeuze en voedzame grond nodig. Je kan bvb kiezels in de grond werken om hem meer doorlatend te maken, want het is heel belangrijk dat de wortels niet te lang nat staan.  De jonge blaadjes zijn het lekkerst, dus regelmatig snijden is de boodschap!

HOOGTE

80 cm

GEBRUIK

Dragon is een noodzakelijk ingrediĆ«nt van bearnaise- of tartaarsaus.  De smaak van dragon is pittig zoetzuur maar tegelijk ook bitter.  Dragon wordt fijngehakt veel gebruikt in salades en dressings. Ook in puree of bij gevogelte, vlees, vis of schaaldieren past dragon uitstekend.  Een omelet kunnen we ook op smaak brengen met dragon.  Voor mensen die een zoutloos dieet hebben is dragon een goede smaakmaker.

Door de aanwezigheid van bitterstoffen wordt de productie van maagsappen gestimuleerd. Zo wekt het kruid de eetlust op en zorgt voor een goede vertering achteraf.  Bij een zware maag kunnen we een dragoninfuus nemen ( 25 gram dragon 10 minuten trekken in 1 liter gekookt water).