Veldsla

Veldsla
VALERIANELLA LOCUSTA L. var. VERTE DE CAMBRAI

Veldsla wordt vooral rauw gegeten en is heel rijk aan vitamines en mineralen.


Planten
JANFEBMAAAPRMEIJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC

Oogsten
JANFEBMAAAPRMEIJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC

plantafstand

8 x 15

Serre & Buiten

Serre & Buiten

vorstgevoelig

Vorstgevoelig


Veldsla wordt vooral gekweekt in het vroege voorjaar en in de late zomer. Veldsla kan lichte vorst verdragen, maar wanneer het meer dan -2°C vriest, dan is het aan te raden de teelt af te dekken.

Voor veldsla is weinig bemesting nodig. Veldsla kan op alle grondsoorten gekweekt worden die ook ’s winters droog blijven.

Om te voorkomen dat veldsla gaat rotten kan je ze best beschutten tegen regen bij vollegrondsteelt en voldoende luchten bij teelt onder glas.

Zorg ervoor dat je veldsla tijdig oogst, zodat ze de kans niet krijgt om door te schieten.

Ook slakken lusten graag veldsla. Hiertegen bestaan vele remedies, zoals slakkenkorrels en allerhande natuurlijke huismiddeltjes.

Daar de plant in de winter gewoon buiten of onder glas kan blijven staan, kunnen we telkens de hoeveelheid oogsten die we nodig hebben. In de koelkast is veldsla tot 1 week houdbaar.