www.vivavera.be

Struiktomaatjes tricolor

Duivelse tomaatjes!

Mix in de Belgische driekleur: 3 plantjes met respectievelijk zwarte, gele en rode tomaatjes.  De perfecte snack voor een zomers avondje voetbal onder vrienden!

De groei van deze struiktomaatjes is zeer compact, dat maakt ze perfect voor teelt in pot.  Bij een te weelderige bladgroei knippen we best wat blad weg.

Vruchtgrootte: 5-15 gram

PLANTAFSTAND

40 cm x 40 cm

TEELTTIPS

Deze struiktomaatjes vragen  een zonnig plaatsje en  verdragen geen vorst, zoals alle andere tomaten.  Water geven gebeurt het best ‘s morgens en niet op de plant, maar aan de voet van de plant.  Tomaten groeien op de meeste grondsoorten, maar een goede waterafvoer is belangrijk.  Geef vanaf de vruchtzetting wekelijks wat vloeibare mest.

Bij teelt in pot  kiezen we voor een potgrond die goed draineert, maar ook niet te snel uitdroogt. Bij voorkeur een potgrond waar klei, turf en witveen in de mengeling zit.  Iedere dag moeten we controleren of de grond nog voldoende vochtig is. Water geven doen we tot er water uit de gaatjes onderaan onze pot loopt.  Geef vanaf de vruchtzetting wekelijks wat vloeibare mest.

Zoals andere aperitieftomaatjes, moet struiktomaatjes niet gediefd worden. Bij een te weelderige bladgroei knippen we best wat blad weg.

ADVIES BIJ PROBLEMEN

Bij het vullen van de potten leggen we best onderaan wat brokstukken van gebroken potten.

Aardappelziekte of tomatenplaaag kan ook bij struiktomaatjes voorkomen : er verschijnen dan bruine plekken, zowel op de bladeren en de stengel als op de vruchten. We kunnen dit voorkomen door onze potten niet in de buurt van aardappelen te zetten.

OOGST EN BEWARING

We kunnen de tomaatjes nog een tijdje bewaren tussen 10 en 12 °C.