Par-cel is meerjarig en winterhard. Aangezien snijselder minder gevoelig is voor koude dan andere seldersoorten, kan je snijselder in maart al planten in kas en in april in volle grond. Bij de eerste indringende vorst is het aan te raden de planten af te dekken met stro, eventueel daarna met een plastiek doek. Snijselder groeit makkelijk, maar is dankbaar voor een bodem met voldoende organische bemesting (in de vorm van stalmest of compost). Let er wel op dat de dosis niet te groot is! Bij selder is het belangrijk hoe diep je plant! Het hartje van de plant mag niet onder de aarde begraven zijn, anders verstikt de plant. Maar selder mag ook niet te hoog geplant worden, anders droogt hij teveel uit. Enkel in droge periodes is het noodzakelijk om water te geven.
De fijne, gekrulde en diep ingesneden bladeren doen aan peterselie denken. De smaak is echter die van selder. Zowel het blad als de stengel worden gebruikt. Par-Cel is een echte smaakmaker in soepen en sauzen. Ook in een winterse stoofpot komt de smaak goed tot zijn recht.