Shiso rood

Shiso rood
Perilla frutescens 'Red Ruffled'

met zijn donkerrode blad een echte eyecatcher


Planten
JANFEBMAAAPRMEIJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC

Oogsten
JANFEBMAAAPRMEIJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC

hoogte

65 cm

Buiten

Buiten

vorstgevoelig

Vorstgevoelig


Shiso is een eenjarig, niet winterhard kruid. De plant vraagt weinig onderhoud en groeit goed op de meeste bodems in de zon of halfschaduw. 

Teelt in pot lukt ook perfect, wel voldoende water geven.

 

Shiso wordt vooral gebruikt in de Aziatische keuken. Het blad heeft een pittige, kruidige smaak met een bittere toets.

De blaadjes, in reepjes gesneden, worden toegevoegd aan frisse salades. Het kruid wordt ook gebruikt bij sushi, sashimi en tempura. In Japan wordt rode shiso gebruikt om umeboshi (een ingelegde Japanse pruim) rood te kleuren.

De plant zit boordevol vitamines en mineralen! In de traditionele Chinese geneeskunde wordt het blad gebruikt vanwege zijn ontstekingsremmende werking. Shiso boost ons immuunsysteem  en helpt bij een beginnende verkoudheid.